Asiantuntijamme

Yli 50 asiantuntijaamme edustavat laajasti eri osaamisalueita, kuten akustiikkaa, audiovisuaalista suunnittelua, tilasuunnittelua, ympäristötieteitä sekä esitystekniikkaa.

Yrityksessämme laaja kokemus, tekninen asiantuntemus ja projektiosaaminen yhdistyvät eri alojen koulutukseen, tutkimukseen ja työkokemukseen. Ymmärrämme hyvin erilaisten tilojen sekä rakennusten käyttötarpeita ja suunnittelumme lähtee aina liikkeelle käyttäjästä.
Jukka Ahonen

Jukka Ahonen

Tiimipäällikkö, laatupäällikkö, TkT
FISE V+ (akustiikka)
Rakennus- ja huoneakustiikka

Puh. +358 44 333 0233
jukka.ahonen@akukon.com

"Sen minkä aloitan, vien myös tavalla tai toisella loppuun."

Jukka on työskennellyt Akukonissa vuodesta 2011 lähtien. Häntä kiinnostaa erityisesti esitystilojen ja konserttisalien akustiikka. Aiemmin hän on analysoinut äänen käyttäytymistä tilassa. Akukonissa Jukka työskentelaa rakennus- ja huoneakustiikan parissa konsulttina sekä tiiminvetäjänä. Lisäksi hän toimii yhtiön laatupäällikkönä.

Vuosina 2005-2011 Jukka työskenteli tutkijana Teknillisen korkeakoulun Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitoksella sekä Saksassa Fraunhofer IIS-instituutissa, joka tunnetaan parhaiten mp3:n kehittämisestä. Jukan tutkimusaiheena oli tilaäänen äänitys- ja toistotekniikat, joista hän myös väitteli tekniikan tohtoriksi maaliskuussa 2013.

Jukka on toiminut myös muusikkona. Hän on valmistunut muusikoksi Helsinki Pop & Jazz -konservatoriosta vuonna 2004 pääinstrumenttinaan saksofoni.

Helsinki, Tampere, Osakas, Akustiikka, Mittaukset, Vaasa, Suomi, Yhteyshenkilö

Sulje
Juhani Ahvenvaara

Juhani Ahvenvaara

Ääniteknikko
Akustiikka, av-järjestelmät

Puh. +358 400 686 941
juhani.ahvenvaara@akukon.com

”Jos työtä voi rakastaa, minä rakastan.”

Juhani on ääniteknikko, jota puhutellaan kaveripiirissä desibelimieheksi. Äänentoisto vei Juhanin mennessään jo nuorena hänen ollessaan töissä urkutehtaalla ja soitellessaan urkuja harrastuksenaan.

Kokemusta Juhanille on karttunut erilaisten tilojen äänentoistojärjestelmien suunnittelusta, asennuksista ja säädöistä – niin tiimityönä kuin itsenäisestikin. Työn alla on ollut noin 150 kirkkoa, seurakuntataloja ja rukoushuoneita. Kohteina ovat vuosien varrella olleet muun muassa Turun, Tampereen ja Oulun tuomiokirkot.

Juhani tarttuu haasteellisiin tiloihin intohimoisesti ja hänen työskentelynsä on kokonaisvaltaista: pyrkimyksenä on rakentaa äänentoistojärjestelmiä, jotka täyttävät sekä äänitekniset haasteet että akustiikan ja tilan interiöörin vaatimukset. Ammattitaidon takaa SFS-standardien mukaisten mittausten suorittaminen.

Vapaa-ajalla desibelimiehestä kuoriutuu pesunkestävä kalamies. Tulevien reissujen tavoitteena olisi nostaa Tornio-joesta lisää isoja lohia.

Akustiikka, Vaasa, Suomi

Sulje
Hassan Al-Ramadani

Hassan Al-Ramadani

Akustiikkasuunnittelija, B.Sc.(Arch.)

Puh. +358 40 913 8700
hassan.alramadani@akukon.com

"Olen alun perin Irakista ja minulla on arkkitehtisuunnittelun kandidaatintutkinto Mosulin yliopistosta."

Hassan työskentelee akustiikkasuunnittelijana tiimissä, joka tekee lähinnä 3D-mallinnusta ja laskentaa. Sen lisäksi hän avustaa Akukonin Lähi-idän hankkeissa.

"Aloin pitää työstäni akustiikan parissa jo harjoittelujaksoni aikana, pian sen jälkeen, kun tulin Suomeen vuoden 2015 loppupuolella. Tavoitteeni on yhdistää arkkitehtuuri ja akustiikka siten, että tila näyttäisi ja kuulostaisi hyvältä."

Työkaverinsa mukaan Hassan on luotettava kollega. "Jos hänelle antaa tehtävän, voi olla varma, että se tulee tehdyksi. Akustiikan lisäksi Hassanilta löytyy näkemystä myös visuaalisiin suunnitteluasioihin."

Hassan tykkää lukea, kävellä, katsella elokuvia ja uida. Talvella hän on poikennut kylpemässä suomalaisessa saunassa. "Saunaan meneminen ja hyppääminen jäätävään järveen on yksi parhaista kokemuksistani."

Motto: "Tee hyvää niin hyvä saapuu luoksesi."

Helsinki, Akustiikka, Suomi

Sulje
Jyrki Annala

Jyrki Annala

Akustiikkasuunnittelija, RI

puh. +358 50 338 8909
jyrki.annala@akukon.com

Sulje
Eva Arvelo

Eva Arvelo

Toimistoassistentti
Yo-merkonomi

Puh. +358 10 320 0700
eva.arvelo@akukon.com

"Olen helposti innostuvaa sorttia"

Eva on Akukonissa se henkilö, jota ilman kaikki olisivat hätää kärsimässä. Monikielisen työntekijäkaartin hoivaaminen ei onnistuisi keneltä tahansa. Eva puhuu niin englantia, ruotsia, ranskaa, saksaa, italiaa kuin vähän norjaa ja tanskaakin. Hän ui konsulttien kielisekamelskassa kuin kala vedessä.

Evan koulutustaustassa on mm. kääntämisen ja tulkinnan opintoja. Siksi hänen kielitaitoonsa luotetaan myös tarjousten ja raporttien oikoluvussa. Vapaa-aikanaan Eva ahmii ruotsalaisia dekkareita. Hän rakastaa italialaista kulttuuria, eikä voisi elää ilman kesän tuomaa puulaakipesäpalloa.

Helsinki, Hallinto, Suomi

Sulje
Svante Betlehem

Svante Betlehem

Myyntineuvottelija

Puh. +358 40 557 1949
svante.betlehem@akukon.com

Sulje
Anni Haataja

Anni Haataja

Akustiikkakonsultti, ins. (YAMK)
FISE A (akustiikka)
Rakennus- ja huoneakustiikka

Puh. +358 45 672 2907
anni.haataja@akukon.com

"On kivaa tehdä vähän kaikkea"

Anni on rakennusalan insinööri, joka on työskennellyt Akukonin Oulun toimistossa vuodesta 2010.

Huoneakustiikka kiinnosti Annia jo opiskeluaikana, hän on perehtynyt rakennus- ja huoneakustiikkaan. Annin mukaan akustiikassa on kiinnostavaa se, että siihen liittyy niin monta asiaa: työmukavuus, turvallisuus, taide ja tekniikka.

Annin vapaa-aikaan kuuluu ”vähän kaikkea”. Musiikki ja liikunta ovat hänelle tärkeintä, sillä hän laulaa, soittaa huuliharppua, hiihtää, juoksee ja astangajoogaa. Lisäksi eräharrastus vie häntä metsään sekä kesällä että talvella.

Oulu, Akustiikka, Mittaukset, Suomi

Sulje
Mika Hanski

Mika Hanski

Vanhempi konsultti, DI
Melu, työsuojelu, audiolaboratoriot
Yhteistyökumppani, HMMT OY

Puh. +358 44 997 9595
mika.hanski@akukon.com

"Tosissaan, muttei vakavasti"

Mikasta aloitti työt Akukonissa melun ja tärinän torjunnan asiantuntijana elokuussa 2012. Hän on koulutukseltaan DI ja kuluttanut TKK:n akustiikan laboratorion penkkejä monen muun akukonilaisen tavoin. Alun perin hän ajautui opiskelemaan alaa soittoharrastuksen kautta.

Aiemmin Mika on työskennellyt mm. mobiililaitteiden äänenlaatuun liittyvien mittausten ja vaatimusten sekä akustisten komponenttien kehityksessä.

Vapaa-ajallaankin Mika omistautuu äänille. Hänet voi löytää basson varresta tai ampumaradalta, mutta hiljaisuutta kaivatessaan myös golfkentältä tai lenkkipolulta. Lisäksi hän harrastaa myös kaiuttimien suunnittelua ja rakennusta.

Yhteistyökumppani, Suomi

Sulje
Janne Hautsalo

Janne Hautsalo

Vanhempi konsultti, DI
FISE PV (akustiikka)
Rakennus- ja huoneakustiikka

Puh. +358 50 367 4864
janne.hautsalo@akukon.com

"Se on organisointitaidosta kiinni, miten asiat rullaavat."

Janne on akustiikkakonsultti Akukonissa ja laulunopiskelija Sibelius-Akatemiassa. Hän painottaa varsinkin laulunopiskelun tukevan akustikon työtä. Työskentely muusikoiden kanssa eri tiloissa antaa kosketuksen todellisuuteen. Käytännön havaintoja voi sitten hyödyntää suunnittelussa.

Akukonissa vuodesta 2005 konsulttina toiminut Janne työskentelee huone- ja rakennusakustiikkaan liittyvien asioiden parissa. Työnkuvaan sisältyy julkisten tilojen, opetustilojen ja toimistojen akustiikka-asiat.

Vähäisen vapaa-aikansa Janne kuluttaa joko lenkkipolulla tai kuntosalilla.

Helsinki, Akustiikka, Suomi

Sulje
Mats Heikkinen

Mats Heikkinen

Akustiikkasuunnittelija, DI

puh. +358 50 536 5554
mats.heikkinen@akukon.com

Sulje
Tapio Ilomäki

Tapio Ilomäki

Projektipäällikkö, TeM (valo- ja äänisuunnittelija), AMIoTC
Teatteritekniikka, AV-järjestelmät

Puh. +358 400 939 088
tapio.ilomaki@akukon.com

"Vapaus, veljeys ja tasa-arvo"

Tapio on pienestä pitäen ollut teatterin kanssa naimisissa. Hän oli kiinnostunut näyttelemisestä, mutta lopulta hänestä tuli valo- ja äänisuunnittelija. Hän on toiminut lukuisten teatteri- ja musiikkiproduktioiden valo- ja äänisuunnittelijana niin livepuolella kuin studiossakin, sekä mm. Tampere-talon valaistusmestarina, että Helsingin kaupunginteatterin äänimestarina.

Akukonissa Tapio aloitti vuonna 2004. Teattereiden ja muiden audiovisuaalisten esitystilojen järjestelmäsuunnittelu on lähinnä Tapion sydäntä. Hänen tavoitteenaan on suunnitella kokonaisuuksia, jotka palvelevat yhtä paljon niin tekniikan käyttäjiä, yleisöä, näyttelijöitä kuin muusikoitakin.

Vapaa-ajallaan hän harrastaa mitäpäs muutakaan kuin teatteria!

Helsinki, Osakas, Esitystilat, AV-suunnittelu, Suomi

Sulje
Mikko Joenpolvi

Mikko Joenpolvi

Suunnittelija
Äänentoisto- ja AV-järjestelmät, huoneakustiikka

Puh. +358 50 5344611
mikko.joenpolvi@akukon.com

"Asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat."

Mikon tie audio- ja akustiikkasuunnittelijaksi on alkanut bändien miksaamisesta kantapään kautta opettelemalla. 80-luvun lopusta asti hän on vastannut Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeen äänimaailmasta niin livenä kuin osin levyilläkin.

Lisäksi hän on työskennellyt yli 20 vuotta Helsingin Savoy-teatterin äänimestarina. Pitkä kokemus miksauspöydän takana on antanut Mikolle erittäin laajan näkökulman audio- ja akustiikkasuunnitteluun studioissa ja konserttisaleissa.

Hän on keskittynyt äänentoistojärjestelmiin ja pienten tilojen akustiikkasuunnitteluun. Äänentoistojärjestelmiä Mikko on suunnitellut eniten kirkkoihin.

Helsinki, Akustiikka, AV-suunnittelu, Suomi

Sulje
Jaakko Kestilä

Jaakko Kestilä

Konsultti, DI
Rakennus- ja huoneakustiikka, av-suunnittelu

Puh. +358 50 462 2416
jaakko.kestila@akukon.com

”Nautin luovasta ongelmanratkaisusta.”

Teknillisessä korkeakoulussa akustiikkaa ja äänenkäsittelyä opiskellut Jaakko aloitti Akukonilla syksyllä 2014. Hän työskentelee pääasiassa melupuolella tehden melu- ja tärinäselvityksiä sekä simulaatioita, mutta ottaa osaa myös audiovisuaalisiin projekteihin.

Jaakko nauttii työssään tilanteista, joissa pääsee venyttämään omaa osaamistaan. Hän kehuu työkavereitaan Suomen parhaiksi ammattilaisiksi, joiden kanssa työskentely opettaa jatkuvasti uutta.

Musikaalinen mies on aina tiennyt haluavansa akustiikka-alalle. Rakas harrastus on kulkenut rinnalla kahdeksanvuotiaasta ja Jaakon vapaa-aika kuluukin pitkälti tehden musiikkia yksin ja erilaisissa kokoonpanoissa tai rakennellen musiikkilaitteita.

Helsinki, Akustiikka, AV-suunnittelu, Suomi

Sulje
Liisa Kilpilehto

Liisa Kilpilehto

Tiimipäällikkö, M.Eng.
Melu, työsuojelu

Puh. +358 40 827 2532
liisa.kilpilehto@akukon.com

"Kaikki eteeni tulevat asiat ovat mahdollisia oppimiskokemuksia."

Seikkailunhalu vei Liisan Southamptoniin kuuluisaan Institute of Sound and Vibration Research (ISVR) -opinahjoon, josta hän valmistui vuonna 2010. Akukoniin hän tuli etsiessään harjoittelupaikkaa Suomesta vuonna 2009. Sitä ennen hän oli töissä mm. Nokialla testaamassa puhelinkaiuttimia.

Liisa tuntee olevansa juuri oikeassa työssä akustikkona. Hän haluaa tehdä ympäristöjä, joissa jokaisen olisi hyvä olla. Vapaa-ajallaan hän opiskelee Helsingin konservatoriossa klassista laulua.

 

Helsinki, Osakas, Akustiikka, Melu ja tärinä, Melu- ja tärinäaltistus, Suomi, Yhteyshenkilö

Sulje
Tarja Lahti

Tarja Lahti

Konsultti, TkK
Rakennus- ja huoneakustiikka

Puh. +358 50 361 1420
tarja.lahti@akukon.com

"Intohimoni on musiikki."

Intohimo musiikkiin johti Tarjan unelma-ammattiin akustikoksi. Hän aloitti Akukonissa jo vuonna 1997 huone- ja rakennusakustiikan suunnittelijana.

Hän suunnittelee mm. erilaisten oppimistilojen, päiväkotien sekä yksittäisten auditorioiden ja luentosalien huone- ja rakennusakustiikkaa. Hänelle on tärkeää, että tilojen käyttäjillä on miellyttävä, terveellinen ja toimiva ääniympäristö, jossa on helppoa tehdä työtä ja oleskella.

Tarjan vapaa-ajasta iso osa kuluu Espoolaisen Murtosointu-kuoron riveissä. Rentoutuakseen hän lukee englanninkielistä kaunokirjallisuutta.

Helsinki, Akustiikka, Suomi

Sulje
Perttu Laukkanen

Perttu Laukkanen

Akustikko ja projektipäällikkö, DI
Rakennus- ja huonesakustiikka, kansainväliset projektit

Puh. +358 50 515 0674
perttu.laukkanen@akukon.com

Sulje
Petri Lehto

Petri Lehto

Erityisasiantuntija, MuT
Esitystilojen toiminnallinen suunnittelu
Yhteistyökumppani, Sinfonia Lahti

petri.lehto@akukon.com

Sulje
Ari Lepoluoto

Ari Lepoluoto

Toimitusjohtaja, TeL, Ins.
HHJ

Puh. +358 10 3200 700 (vaihde)
ari.lepoluoto@akukon.com

"Tekniikka ja taide sopivat hyvin yhteen."

Arin oli aikanaan vaikeaa valita työura: tekniikkaa vai musiikkia? Hänen tehtävänsä ovatkin usein liittyneet molempiin. Työt AV- ja ICT-aloilla asiantuntijatehtävissä, projektipäällikkönä ja kouluttajana ovat antaneet hänelle laajan perspektiivin audiovisuaalisen alan teknologioihin ja sisältöihin. Arilla on sekä teknillinen että kulttuurialan koulutustausta.

Ari aloitti Akukonissa konsulttina vuonna 2005, vuosivälillä 2010-2014 hän toimi AV-tiimin päällikkönä ja marraskuusta 2012 lähtien toimitusjohtajana. Nykyään hänen roolinsa projekteissa liittyy yleensä hankkeiden käynnistämiseen sekä suunnittelu- ja hankintaprosessien optimointiin. Akukonissa työn painopiste on johtamisessa ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Vapaa-ajallaan Ari harrastaa uimista, musiikkia, ruoanlaittoa ja valokuvausta.  

Helsinki, Tampere, Osakas, Esitystilat, AV-suunnittelu, Ääni- ja videotuotanto, Hallinto, Suomi, Yhteyshenkilö

Sulje
Oskar Lindfors

Oskar Lindfors

Tiimipäällikkö, DI
FISE V+ (akustiikka)
Rakennus- ja huoneakustiikka

Puh. +358 50 544 5876
oskar.lindfors@akukon.com

"Pidän ongelmanratkaisutilanteista."

Oskar toimii Akukonissa akustiikkakonsulttina ja tiimipäällikkönä. Hän on ollut Akukonin palveluksessa vuodesta 2005. Oskar on perehtynyt rakennus- ja huoneakustiikkaan, ja hänen vuonna 2010 valmistuneen diplomityönsä aihealueena oli konserttisalin akustiset mittaukset.

Oskar on myös kehittänyt mittauksissa käytettäviä laitteita ja menetelmiä, kuten äänilähteitä ja mikrofonijärjestelmiä. Kelluvat lattiat ja muut rakennusakustiset erikoisrakenteet ovat hänelle suuri kiinnostuksen kohde.

 

Helsinki, Oulu, Osakas, Akustiikka, Mittaukset, Suomi, Yhteyshenkilö

Sulje
Lotta Linnavuori

Lotta Linnavuori

Projektiassistentti
Medianomi (AMK)
Hallinto

Puh. +358 50 325 0709
lotta.linnavuori@akukon.com

Sulje
Jakob Löflund

Jakob Löflund

Akustiikka- ja AV-suunnittelija


Puh. +358 40 143 7217
jakob.loflund@akukon.com

Sulje
Tapani Manninen

Tapani Manninen

AV-suunnittelija, teknikko

Puh. +358 40 837 0710
tapani.manninen@akukon.com

"Copy-paste -menetelmä ei toimi näissä töissä."

Tapani liittyi Akukonilaisten joukkoon, kun AV-Sector sulautui Akukoniin vuonna 2013. Hän jatkaa edelleen AV-Sectorilta periytyneissä av-suunnittelun tehtävissä, joista hänellä on kokemusta 2000-luvun alusta. AV-alalla hän on ollut jo 80-luvun loppupuolelta lähtien.

Tapanin vapaa-aika kuluu rakentamisen, puutarhanhoidon, liikunnan ja lukemisen merkeissä.

Jyväskylä, AV-suunnittelu, Suomi

Sulje
Timo Markula

Timo Markula

Vanhempi konsultti, DI
FISE V+ (akustiikka)
Melu, tärinä ja runkomelu
Yhteistyökumppani, HMMT OY

Puh. +358 50 303 2404
timo.markula@akukon.com

"Tykkään siitä mitä teen."

Meluprojektit ovat pitäneet Timo tiiviisti työllistettynä Akukonissa vuodesta 2005. Hänen mukaansa meluntorjunta monivivahteista työtä, jonka tuloksilla on merkitystä ihmisille ja ympäristölle.

Timon mielestä mukavana lisänä melu- ja tärinäprojekteissa on se, että niiden puitteissa pääsee jännittäviin paikkoihin kuten voimalaitosten katoille, tykistöammuntoihin, ajelemaan omalla metrojunalla ja kiikkumaan korkeuksiin nosturin nokassa.

Lastenhoito vie suurimman osan Timon vapaa-ajasta, mutta silti hänet voi bongata välillä metsän siimeksestä suunnistamasta, rokkikeikalta hengailemasta tai lätkäkaukalosta mailan varresta.

Yhteistyökumppani, Suomi

Sulje
Pasi Myyryläinen

Pasi Myyryläinen

Akustikko, FM
Ympäristömelu

Puh. +358 50 341 8225
pasi.myyrylainen@akukon.com

Sulje
Henrik Möller

Henrik Möller

Johtava konsultti, hallituksen PJ, DI
FISE PV (akustiikka)
Huone- ja rakennusakustiikka, esitystilat

Puh. +358 500 708 263
henrik.moller@akukon.com

"Elämän pitää olla hauskaa"

Henrik perusti Akukonin yhdessä Tapio Lahden kanssa vuonna 1994. Henrikillä on laajaa osaamista eri osa-alueilta, mutta hän on keskittynyt huone- ja rakennusakustiikkaan. Akukonissa hän vastaa kansainvälisistä projekteista.

Hän on valmistunut diplomi-insinööriksi TKK:sta vuonna 1991 ja opiskellut myös Teatterikorkeakoulussa valo- ja äänisuunnittelua. Hän on lisäksi tehnyt erittäin mittavan tutkimuksen Suomessa 1980-90-luvuilla rakennetuista konserttisaleista.

Musiikki ja ääni seuraavat Henrikiä myös vapaa-aikana. Hänet voi bongata Klockrike-teatterista, jossa hän toimii silloin tällöin äänisuunnittelijana. Henrik on lisäksi iloinen amatöörimuusikko, jolta taittuvat laulut polkasta heviin.

Helsinki, Osakas, Esitystilat, Akustiikka, Jerusalem, Vaasa, Suomi, Muut maat

Sulje
Nella Näveri

Nella Näveri

Tiimipäällikkö, arkkitehti (SAFA), LuK
FISE T (akustiikka)
Esitystilat, rakennus- ja huoneakustiikka

Puh. +358 50 351 3815
nella.naveri@akukon.com

"Miulla ei oo koskaan tylsää!"

Nellalla on monipuolinen opiskelutausta - hänellä on takataskussaan arkkitehdin tutkinto, fysiikan- ja matematiikanopettajan koulutus sekä muusikon tutkinto klassisesta laulusta.

Häntä kiinnostavat erityisesti musiikkitilojen akustiikka ja arkkitehtuuri. Arkkitehtuurissa Nellalle tärkeitä ovat sellaiset ratkaisut, joilla pyritään takaamaan myös tulevien sukupolvien hyvinvointi. Hän on työskennellyt Akukonissa vuodesta 2009 lähtien, aluksi opintojensa ohella ja myöhemmin päätoimisena akustiikkakonsulttina. Vuodesta 2018 hän on toiminut myös tiimipäällikkönä.

Jos vapaa-aikaa jää kaikelta muulta, hän käy tanssimassa tai uppoutuu kirjaan.

Helsinki, Osakas, Esitystilat, Akustiikka, Suomi, Yhteyshenkilö

Sulje
Henri Penttinen

Henri Penttinen

Tiimipäällikkö, TkT
Runkomelu ja tärinä

Puh. +358 50 3258309
henri.penttinen@akukon.com

"Hyvä akustiikka kertoo hyvästä elämänlaadusta ja se kuuluu kaikille."

Työssään Henri tuottaa meluntorjunnan ratkaisuja, muun muassa runkomeluun liittyen. Henrin arvomaailmaa kuvaa yllä oleva motto.

Henri aloitti opintonsa Otaniemen Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2002, teki väitöskirjan soitinakustiikasta vuonna 2006 ja jatkoi opintojaan Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa. Keskiössä olivat kannel ja rummut.

Musiikki on aina ollut lähellä Henrin sydäntä. Hän oli perustamassa maailman ensimmäistä kännykkäorkesteria, nimeltään Helsinki Mobile Phone Orchestra. Nykyään Henri tekee biisejä kitaralla ja tietokoneella sekä käy tavan takaa esittämässä lastenmusiikkia päiväkodeissa.

Helsinki, Akustiikka, Melu ja tärinä, Suomi, Yhteyshenkilö

Sulje
Timo Peltonen

Timo Peltonen

Johtava konsultti, tekninen johtaja, DI
FISE PV (akustiikka)
Melu ja tärinä, audiolaboratoriot

Puh. +358 50 584 9814
timo.peltonen@akukon.com

"Yritän tehdä itseni tarpeettomaksi."

Tekniikka ja musiikki ovat kiinnostaneet Timoa pienestä pitäen, ja tämä yhdistelmä ajoi hänet akustiikan pariin. Akukonin ”pellepelottomaksi” tituleerattu Timo aloitti yrityksessä vuonna 1997. Työuran aikana hänelle on kertynyt laaja kokemus rakennus-, huone- ja saliakustiikasta, ympäristömelusta, tärinästä ja runkomelusta.

Timon erikoisaloja ovat mittaustekniikka sekä runkomelu ja värähtelytekniikka. Hän toteutti vuonna 2000 diplomityönään saliakustiikan mittausjärjestelmän, jota hyödynnetään Akukonissa edelleen konserttisalimittausten analyysissa.

Nykyisin Timo keskittyy tärinä- ja runkomeluprojekteihin ja vastaa teknisenä johtajana Akukonin työvälineistä ja -menetelmistä. Vapaa-ajallaan hän harrastaa valokuvausta ja musiikkia.

Helsinki, Osakas, Melu ja tärinä, Audiolaboratoriot, Mittaukset, Suomi, Yhteyshenkilö

Sulje
Toni Poikonen

Toni Poikonen

Tiimipäällikkö, DI
Av-suunnittelu

Puh. +358 50 526 7666
toni.poikonen@akukon.com

”Inhoan sitä, jos asioihin ei pysty paneutumaan kunnolla.”

Toni on valmistunut vuonna 2005 TKK:n Konetekniikan osastolta pääaineenaan mekatroniikka ja sivuaineenaan akustiikka. Hän toimi kansainvälisissä tehtävissä reilut kolme vuotta ennen tuloaan Akukoniin joulukuussa 2009.

Akukonissa Toni tekee pääasiassa AV-suunnitelmia. Häntä kiinnostavat myös meluntorjunta sekä tärinä- ja runkomeluselvitykset. Tonin vapaa-aika kuluu musiikin parissa. Hän soittaa kitaraa bändissä sekä äänittää ja tuottaa oman bändinsä levyt.

Helsinki, Osakas, AV-suunnittelu, Ääni- ja videotuotanto, Suomi, Yhteyshenkilö

Sulje
Mira Pykälistö

Mira Pykälistö

Suunnittelija, Medianomi (AMK)
BIM- ja CAD-asiantuntija
Ympäristömelu

Puh. +358 40 588 3814
mira.pykalisto@akukon.com

Mira työskentelee Melu-tiimissä ympäristömeluselvitysten laatijana ja asiantuntijana. Mira on työskennellyt Akukonissa vuodesta 2007 saakka.

Tampere, Melu ja tärinä, AV-suunnittelu, Suomi

Sulje
Jukka Pätynen

Jukka Pätynen

Akustikko,TkT
Runkomelu ja tärina

+358 50 4322 829
jukka.patynen@akukon.com

Sulje
Sami Reina

Sami Reina

Akustiikka- ja av-suunnittelija, ins. (AMK)

Puh. +358 40 837 0730
sami.reina@akukon.com

”Olen varsin itsekriittinen”

Konttorikoneasentajaksi aikoinaan valmistunut Sami ajautui AV-alalle vahingossa ja on pitkälti itseoppinut työssään, niin kuin monet hänen ikäluokkansa kollegat. Myöhemmin hän opiskeli myös mm. elektroniikkapainotteista informaatioteknologiaa, ja valmistui sähköinsinööriksi Mikkelin Ammattikorkeakoulusta.

Sami aloitti elektroniikka-asentajana 80-luvun loppupuolella. Samoihin aikoihin hän aloitti AV-ohjausjärjestelmien ohjelmoinnin ja sovelluskehityksen. Hänen erikoisalaansa ovatkin ohjausjärjestelmät ja digitaalitekniikka, joiden rinnalle on viime vuosina tullut kouluttautumisen myötä tullut myös rakennus- ja huoneakustiikka sekä akustiset mittaukset.

Vapaa-aikanaan Sami suuntaa usein maalle, jossa riittää metsä- ja kunnossapitotöitä. Kerran kesässä hänen on myös päästävä kalalle "keskelle ei mitään" Pohjois-Norjaan.

Jyväskylä, Akustiikka, AV-suunnittelu, Mittaukset, Suomi

Sulje
Janne Riionheimo

Janne Riionheimo

Konsultti, DI
FISE A
Rakennus- ja huoneakustiikka
Yhteistyökumppani, Riionheimon Akustiikka

Puh. +358 50 375 9421
janne.riionheimo@akukon.com

”Haluaisin pitää kaikki asiat mahdollisimman yksinkertaisina.”

Janne pyörittää omaa äänitysstudiota Studio Kekkosta sekä akustiikkakonsulttitoimistoa Riionheimon Akustiikka Oy:tä . Hän on ollut pienestä pitäen kiinnostunut rakentamisesta, soittamisesta, äänittämisestä ja äänimaisemien luomisesta.

Jannen ura musiikkituotannon parissa alkoi 1990-luvun lopussa bändien äänittämisellä. Jatkoa seurasi 2000-luvulla, kun hän opiskeli TKK:ssa akustiikkaa ja Sibelius-Akatemiassa musiikkiteknologiaa.

Oman studion rakennusprojekti opetti Jannelle akustiikan salat ja vei yhteistyöhön Akukonin kanssa. Sen jälkeen hän on ollut suunnittelemassa ja rakentamassa yli viittäkymmentä studiota. Vuoden 2011 alussa yhteistyö tiivistyi, ja Janne tekee nyt suurimmaksi osaksi Akukonin projekteja.

Jannen musiikkiharrastus ja studiotoiminta jatkuvat edelleen. Hän on Vesterinen yhtyeineen -bändin kosketinsoittaja ja tuottaja sekä yksi yhtyeen biisintekijöistä. Janne myös äänittää ja miksaa muutaman levyn vuodessa.

Helsinki, Yhteistyökumppani, Akustiikka, Ääni- ja videotuotanto, Suomi

Sulje
Mikko Roininen

Mikko Roininen

Akustiikkasuunnittelija, DI
***Työvapaalla***

Mikko opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa rakennustekniikkaa. Hän kiinnostui akustiikasta pakollisen kurssin ja myöhemmin kandidaatintyön kautta. Tällä hetkellä Mikko tekee diplomityötä tavoitteenaan valmistuminen vuoden 2017 syksyllä.

Tutuinta Mikolle on rakennus- ja huoneakustiikka.

"Pääasiassa teen rakennusakustista suunnittelua ja mittauksia kaikenlaisissa kohteissa - välillä myös liikenne- ja laitemelumittauksia ja niihin liittyvää suunnittelua. Toistaiseksi diplomityö vie suuren osan ajastani. Sen kautta olen tutustunut laajemmin puurakenteiden ääneneristävyyteen."

Helsinki, Akustiikka, Mittaukset, Suomi

Sulje
Anssi Ruusuvuori

Anssi Ruusuvuori

Vanhempi konsultti, arkkitehti (SAFA)
FISE PV (akustiikka)
Huone- ja rakennusakustiikka, äänistudiot ja -tarkkaamot

Puh. +358 50 520 8057
anssi.ruusuvuori@akukon.com

”Elämä on oppimista.”

Kitaransoitto ja musiikin tekeminen johdatti Anssin akustiikan pariin, sillä hän halusi kovasti vaikuttaa tiloihin, joissa äänitetään tai esitetään musiikkia. Kun hänen yhden miehen akustiikkatoimistonsa sulautui Akukoniin vuonna 1995 ja hänestä tuli yksi Akukonin pääomistajista.

Anssi on edelleen mieltynyt studioiden ja musiikkisalien akustiikan suunnitteluun, mutta työuralle mahtuu projekteja sairaaloista vankiloihin.

Anssin vapaa-ajasta suurimman osan haukkaavat puukot. Hän voitti puukonteon SM-kultaa vuonna 2002 ja kirjoitti Puukon historia -tietokirjan, joka oli vuonna 2010 Tieto-Finlandia-ehdokkaana. Karatessa hän vastaa valmennuksesta Turun Budokwaissa.

Turku, Osakas, Esitystilat, Akustiikka, Ääni- ja videotuotanto, Suomi

Sulje
Janne Saarelainen

Janne Saarelainen

Akustiikkasuunnittelija, TkK

Puh. +358 10 320 0700
janne.saarelainen@akukon.com

Sulje
Olli Salmensaari

Olli Salmensaari

Vanhempi konsultti, DI
FISE PV (akustiikka)
Rakennus- ja huoneakustiikka

Puh. +358 50 491 4840
olli.salmensaari@akukon.com

”Haluan koskettaa ihmisten tunteita.”

Ollin akustinen mission on parantaa ihmisten elämänlaatua ja tuottaa heille positiivisia elämyksiä. Ennen Akukoniin siirtymistään vuonna 2005 Olli toimi Yleisradiossa 15 vuotta projekti-insinöörinä, audiotekniikan päällikkönä ja akustiikan teknologia-asiantuntijana.

Ollilla ei ole intohimoa mihinkään tiettyyn akustiikan projektityyppiin, vaan on ollut toteuttamassa monenlaisia projekteja. Työkenttänä ovat olleet niin koulut, studiot, kirkot kuin toimistotkin, mutta yksi on ylitse muiden. Helsingin Musiikkitalon kimpussa Ollilla kului 6 vuotta.

Vapaa-aikaansa Olli viettää pitkälti musiikin parissa. Innokas kuorolaulaja on myös soittanut useita instrumentteja, kuten viulua, trumpettia ja kitaraa. Hyvänä vastapainona musiikkiharrastuksille on hiihto talvisin ja kilpa- ja matkapurjehdus kesäisin.

Helsinki, Osakas, Akustiikka, Suomi

Sulje
Toni Soininen

Toni Soininen

Konsultti, DI
FISE T (Akustiikka)
Rakennus- ja huoneakustiikka, av-suunnittelu

Puh. +358 50 483 9286
toni.soininen@akukon.com

"Seize the day or die regretting"

Toni työskentelee Akukonin Oulun toimistolla akustiikka- ja av-konsulttina.

Hän opiskeli signaalinkäsittelyä ja elektroniikkaa Oulun yliopistossa, akustiikkaa Danmarks Tekniske Universitet -yliopistossa ja opiskelee lisäksi parhaillaan Tampereen teknillisessä yliopistossa rakennustekniikkaa.

Toni kiinnostui akustiikasta ja äänentoistosta musiikkiharrastuksen myötä. Vapaa-ajallaan hän soittaa bändeineen rumpuja, pelaa jalkapalloa, hiihtää ja eräretkeilee.

Oulu, Akustiikka, AV-suunnittelu, Audiolaboratoriot, Suomi

Sulje
Juha Storm

Juha Storm

AV-suunnittelija, TeM (valo- ja äänisuunnittelija)
Valo-, ääni- ja AV-suunnittelu

Puh. +358 50 300 0320
juha.storm@akukon.com

”Taituroin taiteen ja tekniikan välissä.”

Juha opiskeli aluksi TKK:lla akustiikan ja äänenkäsittelyn insinööriopintoja, mutta valmistui 2005 valo- ja äänisuunnittelun laitokselta teatteritaiteen maisteriksi pääaineenaan äänisuunnittelu.

Juha on ollut Akukonin AV-osastolla vuodesta 2009. Hänelle on tärkeää, että AV-suunnittelua tehdään tavallisen ihmisen ehdoilla. Juhalla on kokemusta etenkin esittävän taiteen ja opetusympäristöjen AV-järjestelmistä.

Taiteen ja tekniikan välissä Juha taituroi myös vapaa-aikana. Kitara ja saksofoni soivat iltaisin, jos kaiuttimien ja muiden elektronisten vempainten rakentamiselta jää aikaa.

Helsinki, Esitystilat, AV-suunnittelu, Suomi

Sulje
Sari Taskinen

Sari Taskinen

Hallintopäällikkö, Yo-merkonomi
Laskutusasiat ja muu taloushallinto

Puh. +358 10 320 0700 (vaihde)
sari.taskinen@akukon.com

”Tarkkuus on paheeni.”

Tarkkuutta tarvitaankin myös Sarin työssä, sillä hän vastaa Akukonin osto- ja myyntilaskuista sekä muusta taloushallinnosta.

Sari on ollut Akukonin palveluksessa melkein alusta lähtien. Yrityksen kasvaessa myös Sarin toimenkuva on laajentunut. Hän on nähnyt ja kokenut, kuinka pieni kolmen hengen yritys on kasvanut nykyisiin mittoihinsa.

Helsinki, Osakas, Hallinto, Suomi

Sulje
Sakari Tervo

Sakari Tervo

Kalibrointilaboratorion päällikkö, Akustiikkakonsultti, TkT
Kalibrointi, melu ja tärinä, saliakustiikka

Puh. +358 50 514 5264
sakari.tervo@akukon.com

"Tervo on lupsakan kiero savolaenen ja Matukkavelho (toim. huom. Matlab-osaaja)."

Sakari Tervolla on vahva tausta tieteellisessä tutkimuksessa ja signaalinkäsittelyssä.

"Opiskelin DI:ksi Tampereen Teknillisessä Yliopistossa, pääaineenani audiosignaalinkäsittely (2006). Sen jälkeen tein harjoittelujakson Philips Researchilla Hollannissa. Nokia Oyj:ssä kului vajaa vuosi. Jatko-opinnot tein Helsingissä Otaniemessä. Väitöskirjani aihe liittyy huoneakustiikan tilalliseen analyysiin (Aalto-Yliopisto, 2012). Sen jälkeen toimin viisi vuotta tutkijatohtorina Otaniemessä. Akukonilla olen ollut tammikuusta 2017 lähtien."

Akukonissa Sakari Tervo tekee mm. tärinä- ja runkomelumittauksia ja työskentelee kalibrointilaboratoriossa sekä esitystilojen huoneakustiikan parissa.

Helsinki, Akustiikka, Melu ja tärinä, Suomi, Yhteyshenkilö, Kalibrointi

Sulje
Julia Turku

Julia Turku

Kehityspäällikkö, konsultti, DI
Rakennus- ja huoneakustiikka

Puh. +358 50 486 0005
julia.turku@akukon.com

"Tärkeintä on olla koskaan lopettamatta kyselemistä." (A. Einstein)

Julia on aiemmin työskennellyt Aalto-yliopistossa ja Nokian tutkimuskeskuksessa audiotutkimuksen alueella, erityisesti suuntakuulon, korvamikrofonien, kuulokkeiden ja audiokoodauksen parissa. Aalto-yliopistossa Julia oli myös opetuksen suunnittelun tehtävissä, joissa hän innostui käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta ja palvelumuotoilusta, ja soveltaa niitä nyt työssään Akukonissa.

Julia haluaa parantaa maailmaa sujuvilla prosesseilla ja miellyttävillä käyttökokemuksilla. Niinpä hänen mottonsa on "kehno käytettävyys tulee kalliiksi".

Työkaverien kertoman mukaan Julia on hyväntuulinen aamuihminen. Vapaa-ajallaan hän soittelee bassoa ja pasuunaa sekä suunnistaa.

Helsinki, Akustiikka, Suomi

Sulje
Jussi Vartio

Jussi Vartio

AV- ja akustiikkasuunnittelija, ins. (AMK)

Puh. +358 44 345 6133
jussi.vartio@akukon.com

Jussi työskentelee Oulun toimistolla AV- ja akustiikkasuunnittelijana.

Jussi on opiskellut Teatterikorkeakoulussa äänisuunnittelua ja hän on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta talotekniikan insinööriksi. Oulun kaupunginteatterin äänimestarina työskennellyt Jussi haluaa yhdistää työssään teatteriosaamisen ja insinöörin koulutuksen. Työskentely av-järjestelmien ja ilmanvaihtomelun parissa valikoitui kuin itsestään, kun opiskeluaikoina tarjoutui mahdollisuus harjoitteluun Akukonilla.

Vapaa-ajalla kitara, basso ja rummut ovat Jussilla ahkerassa käytössä – musiikinharrastajan ura on ollut nosteessa jo yli 30 vuotta. Kesäajan ykkösjuttu on puolestaan eräjormailu ja perhokalastus.

Oulu, Esitystilat, Akustiikka, AV-suunnittelu, Suomi

Sulje
Sara Vehviläinen

Sara Vehviläinen

Suunnittelija, Muotoilija (AMK)
FISE A (akustiikka)
Sisustus ja akustiikka, visualisointi


Puh. +358 40 846 2616
sara.vehvilainen@akukon.com

”On tärkeää, että ihmisillä on mahdollisuus toteuttaa itseään ja olla luova.”

Sara pääsee työssään yhdistämään akustiikkasuunnittelun ja muotoilijan ammattitaitonsa. Tämä tuo mielenkiintoista ja toimivaa visuaalista lisäarvoa myös Akukonin akustiikkasuunnitteluun. Hän suunnittelee mielellään erityisesti esiintymistiloja ja studioita. Siihen tuo lisämaustetta hänen vahva musiikkitaustansa.

Hän kertoo, että asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saadessaan akustisten ratkaisujen lisäksi myös visuaalisesti sekä ergonomisesti toimivan tilan. Saran osaaminen tila- ja kalustemuotoilun alueella helpottaa myös yhteistyötä arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa.

Saran illat ja viikonloput kuluvat joko harrastajateatterin lavalla, pianonsoiton parissa, bändin laulajana tai säveltämispuuhissa.

Helsinki, Osakas, Akustiikka, Suomi

Sulje
Jukka Vesterinen

Jukka Vesterinen

Mittausteknikko

Puh. +358 40 582 4919
jukka.vesterinen@akukon.com

Sulje
Lauri Vikström

Lauri Vikström

Konsultti, insinööri (AMK)
Rakennus- ja huoneakustinen suunnittelu, työmaavalvonta, mittaukset

**poissa 31.8.2019 saakka**

Puh. +358 50 402 3771
lauri.vikstrom@akukon.com

”Rakastan visuaalisuutta ja musiikkia!”

Laurilla on takanaan sähköalan peruskoulutus ja rakennusinsinöörin koulutus sekä rakennustekniikan jatko-opintoja ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Akukonissa vuodesta 2009 työskennellyt Lauri tekee pääasiassa rakennus- ja huoneakustista suunnittelua, työmaavalvontaa ja mittauksia.

Laurin vapaa-ajasta haukkaavat suuren osan liikuntaharrastukset, kuten tanssi, juokseminen ja kuntosali. Myös puisten huonekalujen rakentaminen on hänelle mieluisaa puuhaa.

Turku, Osakas, Akustiikka, Mittaukset, Suomi

Sulje
Gerda Kaasik

Gerda Kaasik

Konsultti, B.Sc. (Tech.)
Rakennus- ja huoneakustiikka
Akukon Estonia

Mob. +372 56 848 999
gerda.kaasik@akukon.com

Gerdan tehtäviinsä kuuluu erilaisten kohteiden huoneakustinen suunnittelu. Hän opiskelee 5. vuotta rakennusinsinöörilinjalla Tallinnan Teknisessä Yliopistossa (Tallinna Tehnikaülikool).

Tallinna, Akustiikka, Viro

Sulje
Ingrid Leemet

Ingrid Leemet

Konsultti, M.Sc.
Ympäristömelu
Akukon Estonia

Puh. +372 56 882 633
Ingrid.leemet@akukon.com

Ingrid aloitti Akukonilla keväällä 2006. Hänen päävastuualueenaan ovat eriasteiset ympäristömelukysymykset, alkaen yksinkertaisista liikennemelulaskelmista laajoihin melukartoituksiin. Ingrid on suorittanut ympäristöjohtamisen maisterin tutkinnon Tallinnan yliopistossa (Tallinna Ülikool).

Tallinna, Melu ja tärinä, Viro

Sulje
Mario Narbekov

Mario Narbekov

Nuorempi konsultti
Huone- ja rakennusakustiikka, meluntorjunta

+372 56 818 004
mario.narbekov@akukon.com

Sulje
Argo Päid

Argo Päid

Mittausteknikko
Akukon Estonia

Sulje
Dmitri Tiško

Dmitri Tiško

Konsultti, MSc
Rakennusakustiikka
Akukon Estonia

Puh. +372 661 6903, mob. +372 56 481 431
dmitri.tishko@akukon.com

Dmitri tuli Akukoniin vuoden 2007 alussa. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat rakennusakustiikkaan liittyvät asiat lukuisissa eri projekteissa, jotka liittyvät asuinrakennuksiin, julkisiin rakennuksiin, kouluihin jne.

Dmitri tekee myös erilaisia akustisia mittauksia. Tarvittaessa hän hoitaa myös LVI-järjestelmien meluntorjuntaan ja värähtelytekniikkaan liittyviä asioita. Dmitrillä on maisterin tutkinto Eesti Maaülikool, Maaehituse osakond v. 2009.

Tallinna, Akustiikka, Mittaukset, Viro

Sulje
Maris Vohta

Maris Vohta

Konsultti, BSc
Ympäristömelu, laskenta
Akukon Estonia

Puh. +372 661 6900, Mob.+372 565 1191
maris.vohta@akukon.com

“Tee mitä rakastat tehdä!”

Maris tuli toimistoapulaiseksi Akukoniin suoraan koulun penkiltä vuonna 2011. Hän oli lukenut ympäristötieteitä yliopistossa, joten hänellä oli luonnollinen kiinnostus myös ympäristömeluun. Niinpä hän on työn kautta oppinut myös melumittausta, mittaustulosten analysointia ja lentomelukartoitusta.

Hänelle on tärkeää, että hän saa olla mukana projekteissa, jotka tekevät ympäristöstä edes hieman paremman paikan elää ja että hän saa tehdä vapaa-ajallaan asioita, jotka tuottavat hänelle iloa.

 

Tallinna, Melu ja tärinä, Viro

Sulje
Deniss Mironovs

Deniss Mironovs

Akustiikkasuunnittelija
M.Sc (Akustika)
SIA Akukon-Buvakustika

Tel. +371 26008121
deniss.mironovs@akukon.com

Sulje
Arturs Perkons

Arturs Perkons

Arturs Perkons

Senior acoustic consultant, M.Sc (Tech)
SIA Akukon Buvakustika
Tel +37129407029
arturs.perkons@akukon.com

Sulje
Judita Juskeviciute

Judita Juskeviciute

Junior Consultant

Akukon Lietuva UAB
judita.juskeviciute@akukon.com
+370 602 06546

Sulje
Rimtautas Piskarskas

Rimtautas Piskarskas

Acoustic Designer, Ph.D. (Tech.)
Akukon Lietuva UAB
+370 686 14892
rimtautas.piskarskas@akukon.com

Sulje
Edmundas Zizys

Edmundas Zizys

Managing Director, M.Sc. (Tech.)
Akukon Lietuva UAB

Tel. +370 699 23661
edmundas.zizys@akukon.com

Sulje
May (Mourad) Hanna

May (Mourad) Hanna

Akustiikkakonsultti, M.Sc. (Tech.)
Toimitusjohtaja, Akukon Middle East Ltd

Tel. +972 52 624 8693
may.hanna@akukon.com

”Elä ja anna elää – ja anna leipurin leipoa”

May työskentelee Jerusalemin toimistossamme akustiikkakonsulttina ja Akukon Middle East Ltd:n toimitusjohtajana.

May on suorittanut B.Sc. -tutkinnon Politecnico di Milano -yliopistossa Italiassa. Ylemmän M.Sc. (Tech.) -korkeakoulututkinnon hän on suorittanut Chalmers University of Technology:ssa Göterborgissa Ruotsissa pääaineenaan akustiikka. May tiesi jo opiskellessaan haluavansa työskennellä rakennustaiteellisen akustiikan parissa, sillä siinä yhdistyvät hänen kiinnostuksensa arkkitehtuuriin sekä ääneen ja erityisesti musiikkiin. May varmistui uravalinnastaan entisestään suoritettuaan opintoihin kuuluvan harjoittelun Akukonilla.

Vapaa-ajallaan May piirtää ja maalaa sekä tekee musiikkia. Hän säveltää, sanoittaa ja soittaa pianoa. May on käynyt musiikki- ja teatterikursseilla lapsesta saakka ja hän uskookin viihtyvänsä tämän takia niin hyvin sellaisten ihmisten seurassa, jotka jakavat samat kiinnostuksen kohteet.

Akustiikka, Jerusalem, Lähi-itä

Sulje
Issa Sacaan

Issa Sacaan

AV-suunnittelija
Akukon Middle East Ltd

tel +972 599 840 833
issa.sacaan@akukon.com

Sulje
Archil Cheghelidze

Archil Cheghelidze

M.Sc. Project manager
Akukon Georgia

Tel.+995 593 398 100
archil@akukon.com

Sulje
Levan Kumsiashvili

Levan Kumsiashvili

CEO
Akukon Georgia

Tel. +995 579 561 200
levan@akukon.com

Sulje
Nikoloz Tchegelidze

Nikoloz Tchegelidze

Akukon Georgia

nikoloz@akukon.com

Sulje
Janne Auvinen

Janne Auvinen

Freelancer, teatterikonsultti
TeM (valo- ja äänisuunnittelija)
Esitystilojen toiminnallinen suunnittelu
Yhteistyökumppani

"En pelkää tunnustaa, etten tiedä jotain"

Vuosina 2004–2010 Janne toimi Akukonilla vakituisena esitystilojen toiminnallisena suunnittelijana. Nykyään hän toimii Turussa sijaitsevan Logomon tapahtumajohtajana, mutta tekee edelleen suunnittelutöitä Akukonille freelancerina.

Janne on teatteri-ihminen henkeen ja vereen. Hän on työskennellyt lähes kaikissa kotimaisissa ja joissakin ulkomaisissa teattereissa valo- ja äänisuunnittelijana.

Suunnittelutyössään Jannea on aina johdattanut vahva ideologia. Jokaiselle hänen suunnittelemalle asialle täytyy olla todellinen tarve, joko nykyinen tai tuleva. Toiminnallisuus on kaiken a ja o, ja toiminnan sisältö määrittää aina tarpeen.

Yhteistyökumppani

Sulje
Tapio Lahti

Tapio Lahti

Erityisasiantuntija, TkT
Ympäristömelu, meluntorjunta
Yhteistyökumppani, TL akustiikka

Tapion akustikon ura alkoi tutkijana VTT:llä. Reilun vuosikymmenen tutkimisen jälkeen hän hyppäsi aivan toiselle kentälle: konsultiksi ja teknisen akustiikan käytännön ongelmien ratkaisijaksi.

Hän työskenteli aluksi viisi vuotta Suomen Akustiikkakeskus Oy:ssä, sitten hän perusti Akukonin vuonna 1994 yhdessä Henrik Möllerin kanssa. Syksyllä 2010 Tapio siirtyi omaan yhden hengen toimistoon TL Akustiikkaan, joka toimii Akukonin kanssa samoissa tiloissa.

Ensimmäisen kymmenen vuoden ajan Tapio keskittyi konserttisalien akustiseen suunnitteluun. Sen rinnalla alkoi tulla myös teollisuuden, satamien ja voimalaitosten, ampumaratojen ja -alueiden sekä yhdyskuntien ympäristömeluselvitykset ja meluntorjuntasuunnitelmat.

Tutkimuksen ja konsultoinnin lisäksi Tapio opettaa TKK:llä teknistä akustiikkaa, akustista mittaustekniikkaa ja audiotekniikkaa, sekä pitää ympäristömelun ja meluntorjunnan lyhytkursseja.

Yhteistyökumppani

Sulje
Timo Risku

Timo Risku

Vanhempi konsultti, DI
Näyttämömekaniikka
Yhteistyökumppani, Akumek Oy

Puh. +358 50 353 2543

”Mieluummin vähän, mutta paremmin.”

Timon luotsaama Akumek on yhden miehen toimisto, joka on perehtynyt teatteritekniikan konsultointiin. Timo on erikoistunut teatterin mekaniikkaan, erityisesti nostolaitteisiin ja niiden turvallisuuteen.

Akumek on tehnyt tiivistä yhteistyötä Akukonin kanssa vuodesta 2005 lähtien. Timo on mukana projekteissa, kun niissä tarvitaan teatteritekniikkaa.

Timo on urallaan suunnitellut myös hissejä ja työskennellyt 10 vuotta näyttämötekniikan parissa. Luomuviljely on hänen tapansa ottaa rennosti ja nauttia vapaa-ajasta.

Yhteistyökumppani, Suomi

Sulje
Roy Westerholm

Roy Westerholm

Talousasiantuntija, KTM
Yhteistyökumppani, Tiliareena Oy

Puh. +358 10 3200 700 (vaihde)
roy.westerholm@akukon.com

”Kirjanpito on kivaa!”

Omaa tilitoimistoaan pyörittävä Roy sekä huolehtii Akukonilla kirjanpidosta ja raportoinnista sekä tekee tilinpäätökset. Hän omaksuu nopeasti uusia asioita, mikä onkin tärkeää ammatissa, joka vaatii jatkuvaa opiskelua.

Roy nauttii yrittäjyyden tuomasta vapaudesta. Joustava työaikataulu antaa mahdollisuuden harrastaa silloin, kun olosuhteet ovat otolliset. Roy viettää mielellään aikaa mökillään Ukkohallassa, missä hän hiihtää ja laskettelee. Kesällä Roy harrastaa pyöräilyä – niin polkupyörällä kuin moottoripyörälläkin.

Yhteistyökumppani, Hallinto, Suomi

Sulje