Stavangeres koncertzāle

Stavangere, Norvēģija

Stavangeres koncertzāle tika svinīgi atklāta 2012. gada rudenī. Ēkā ir divas zāles: koncertzāle akustiskajai mūzikai un daudzfunkcionāla zāle elektroniski pastiprinātai mūzikai. Koncertzāles akustiku ir atzinīgi novērtējuši mūziķi, diriģenti un kritiķi. Tās skanējums tiek dēvēts par skaistu, personisku un tuvu.

Koncertzāle atrodas Sandvigo (Sandvigå) rajonā pie jūras. Koncertzāle ar skaisto skatu uz jūru ir centrālais objekts Bjergšedes (Bjergsted) kultūras parkā, kur atrodas arī kultūras un deju augstskola.

Koncertzāle sastāv no divām blakus esošajām ēkām. Vienā no tām ir izvietota koncertzāle ar 1500 vietām, bet otrā - daudzfunkcionāla zāle ar 1900 sēdvietām.

Koncertzāles galvenais lietotājs ir Stavangeres Simfoniskais orķestris, un tā īpašās prasības tika ņemtas vērā jau projektēšanas fāzē. Koncertzāle ir piemērota arī viegli pastiprinātas mūzikas atskaņošanai, jo tās regulējamie griesti ļauj pielāgot akustiku. Griestus var nolaist līdz pat 6 metru augstumam, radot intīmāku akustiku.

Daudzfunkcionālajā zālē akustika ir slāpēta, lai tur būtu iespējams atskaņot elektroniski pastiprinātu mūziku. Tajā var rīkot dažādus pasākumus: operas izrādes, mūziklus, rokkoncertus un konferences. Atkarībā no pasākuma veida zālē var būt no 700 līdz 1400 sēdvietām.

Abas zāles ir aprīkotas ar jaunākajām skatuves tehnoloģijām un skaņu sistēmām. Mēs esam izstrādājuši skaņas un audiovizuālos risinājumus arī citām ēkas telpām. Akustisko dizainu esam izveidojuši sadarbībā ar Beļģijas Kahle Acoustics un Norvēģijas „ Sinus AS akustisko inženieru kompānijām.

Mūsu speciālisti

  • Atbildīgie konsultanti: Henrik Möller / akustika un Tapio Ilomäki / uzvedumu un izrāžu tehnoloģijas
  • Pārējā komanda: Sara Vehviläinen, Oskar Lindfors un Mira Pykälistö

Atrašanās vieta: Stavangeres koncertzāle

Stavanger P8280017
Stavanger konserthus 02